Návrat na zoznam blogov

Trendy vo výbere nástenných svietidiel

  • 17.7.2020
  • |
  • Dada - Produktový manažér
Vintage vonkajšie nástenné svietidlo

Asi ťažko by ste hľadali univerzálnejšie svietidlá, akými sú práve nástenné. Na jednej strane spĺňajú doplnkovú funkciu, na druhej strane nenútene dominujú celému priestoru. Nechajte ich vyniknúť a vaša domácnosť zažiari. V čom spočíva čaro nástenných svietidiel a aké trendy sú aktuálne „in“?

Vyberáte svietidlo? Zvoľte nástenné

Ak sa práve obhliadate po svietidle do vašej domácnosti, zvážte kategóriu nástenných. Nástenné svietidlá vás nesklamú. Sú natoľko univerzálne, že nimi zariadite akúkoľvek domácnosť. Sú skrátka nenahraditeľnou súčasťou celého systému vnútorného aj vonkajšieho osvetlenia. Ľahko ich zakomponujete do vašej domácnosti, upútajú atraktívnym vzhľadom a aj v najjednoduchšom prevedení ostanú dizajnovým a nadčasovým kúskom.

  • Získate priestor navyše: Či už nástenné svietidlá zdobia váš interiér alebo exteriér, jedno je isté. Sú praktické a nebudú vám zbytočne zaberať miesto – nevrazíte do nich, ani sa nebudete potkýnať o káble.
  • Ušetríte s nimi: Interiérové domáce svietidlá majú zväčša doplnkovú funkciu, čomu je prispôsobená aj nižšia svietivosť žiaroviek. Vďaka tomu vám za energie ostane v peňaženke pár eur naviac.
  • Dlhá životnosť v exteriéri: Vonkajšie nástenné svietidlá sú vyrábané s ohľadom na kvalitu. Spĺňajú bezpečnostné normy a ich základným prvkom sú materiály odolné voči nepriazni počasia. Na nástenné svietidlá v exteriéri sa preto môžete spoľahnúť v daždi, v chlade, vo veľkom mraze aj v letnej horúčave.
  • Ďalšia dekorácia:  Potrebuje váš domov novú iskru?  Premýšľate, ako ho oživiť a aký ďalší dekoračný doplnok si zaobstarať? Stavte na nástenné svietidlá, ktoré sa stanú ozdobou vášho domova. Kým vonkajšie nástenné svietidlá zaujmú každého hneď pri pohľade na váš dom, interiérové nástenné svietidlá vdýchnu vašim miestnostiam nový život.
Vonkajšie osvetlenie rodinného domu - nástenné svietidlá

Nájdite tú pravú inšpiráciu

Kým niektoré trendy sa menia rýchlosťou svetla, iné zostávajú nemenné roky. Je len na vás, akému štýlu ste verní a ktoré svietidlo si vás získa. Tu je malá dávka inšpirácie.

Minimalistický dizajn

Ak do vašej domácnosti nehľadáte nič výrazné, oceníte nástenné svietidlo v minimalistickom prevedení. Na prvý pohľad nenápadný kúsok charakteristický jednoduchým tvarom a eleganciou splynie so štýlom vášho domova a predsa sa stane úžitkovým aj dekoračným predmetom, ktorý pritiahne pohľady vašich návštev.

Nástenné svietidlá - minimalistický dizajn

Industriálny štýl

Industriálny štýl už dlho rozdeľuje ľudí na dva tábory: na tých, ktorí ho nenávidia a na tých, ktorí ho milujú. Nečudo, jeho strohé línie, kombinácia materiálov ako kov, sklo či drevo a typické farby (sivá, čierna, medená) navodzujú dojem, že ste sa ocitli vo fabrike. Napriek jeho drsnosti je nástenné svietidlo v tomto štýle skvelou vychytávkou, ktorá ani rokmi nestratí na atraktivite.

Nástenné svietidlá - Industriálny štýl

Vintage štýl

Závan minulosti do vašej domácnosti prinesie nástenné svietidlo vo vintage štýle. Každý milovník histórie ocení jemnosť a staré spomienky ukryté v interiérovom nástennom svietidle. Pokiaľ však chcete vlastniť skutočný vintage kúsok, pripravte si peňaženky. Zachovalé originály majú nielen vysokú historickú, ale aj finančnú hodnotu.

Nástenné svietidlá - Vintage štýl

Moderný štýl

Nástenné svietidlá v modernom duchu sú trendy a šik. Nebojte sa, že tak skoro vyjdú z módy. Nástenné svietidlá v luxusnej čiernej, zlatej, nevtieravej bielej alebo krémovej tu boli, sú a ešte roky budú. Dômyselné tvary a riešenia moderného štýlu spravia z vášho domova ukážkové miesto vycibreného vkusu.

Nástenné svietidlá - moderný štýl

Kombinujte, skúšajte

Nástenné svietidlá majú veľký potenciál. Využijete ich v každej miestnosti, bez ohľadu na to, či je to kúpeľňa, obývačka alebo spálňa. Aby vaše nástenné svietidlá vynikli, vopred si dôkladne premyslite, kam ich umiestnite. Predstavte si ich v rozličných pozíciách, prípadne si Vaše návrhy načrtnite na papier a vyberte ten najvhodnejší, aby ste docielili harmonickú atmosféru vášho domova.


 
Dada - Produktový manažér
Dada
Produktový manažér

Dada má na starosti správu produktového portfólia nášho e-shopu a predajne, vyhľadáva a sleduje nové trendy v oblasti svietidiel a osvetlenia. Rada Vám poradí s výberom vhodného svietidla do vašej domácnosti alebo záhrady.

Prečítajte si tiež:

Prehľad vo farebných odtieňoch svietidiel

Druh osvetlenia pôsobí na náladu človeka, podnecuje uňho aktivitu alebo navodzuje pocit relaxácie. Preto je podstatné výber vhodného osvetlenia nezanedbať

7 dôvodov, prečo si zvoliť solárne svietidlá

Trend inštalácie solárnych svetiel stále akceleruje. Čo robí solárne svetlá také výnimočné a nezameniteľné? Čítajte ďalej a dozviete sa.

Všetko pre praktické a bezpečné osvetlenie kúpeľne

Alfou a omegou pri výplni akejkoľvek časti interiéru je hlavne bezpečnosť, na ktorú treba dbať hlavne pri inštalácii svietidiel.
Prejsť na produkty