Návrat na zoznam blogov

7 dôvodov, prečo si zvoliť solárne svietidlá

  • 21.7.2020
  • |
  • Marek - Odborný predajca
Vonkajšie solárne svietidlá

Trend inštalácie solárnych svetiel stále akceleruje. Či už v záhrade, alebo ako súčasť stavieb, solárne svetlá sa osvedčili ako jedno z najvhodnejších svietidiel na osvetlenie vonkajšieho priestoru. Čo robí solárne svetlá také výnimočné a nezameniteľné? Čítajte ďalej a dozviete sa.

Veľa svetla za málo peňazí

Snáď všetci, ktorí si na svojom pozemku nainštalovali solárne svetlá, sa zhodnú na tom, že niet svietidla, ktoré by menej odľahčovalo peňaženku. Ich kúpa síce predstavuje vyššiu investíciu, ako keď si zaobstarávate konvenčné svietidlá, z dlhodobého hľadiska však ide o efektívnu úsporu peňazí. Využívanie solárnej energie poteší pri pohľade na faktúru za energie, keďže dokáže ušetriť až 80 % nákladov na ne, a zároveň poskytne dostatočnú kvalitu osvetlenia na to, aby ste s ich využívaním boli spokojní.

Nezastaviteľný svetelný zdroj

Výpadky elektriny sú neustálym problémom, s ktorým sa stýkame ako na dedinách, tak aj v mestách. Obzvlášť dlhodobé skraty vedia oslepiť domácnosť a jej okolie na dlhý čas a zmariť tak vaše plány, či už pracovné alebo rekreačné. Vzhľadom na to, že solárne svietidlá nie sú závislé od iných zdrojov energie, než toho slnečného, aj počas najväčšej tmy dokážu poskytnúť dostatok kvalitného svetla. Navyše ak investujete do ich kúpy a vyberáte starostlivo, solárne svetlá dokážu uskladniť dostatok energie na to, aby fungovali aj niekoľko dní vkuse.

Šetrite životné prostredie

Za popredné energetické zdroje sú považované práve tie prírodné, ktoré nezaťažujú atmosféru planéty a podieľajú sa minimálne, prípadne vôbec, na zväčšovaní ozónovej vrstvy. Práve solárne svietidlá pracujú na alternatívnom zdroji energie, ktorého ďalším plusom je, že na rozdiel od mnohých konvenčných svietidiel napomáha k odbúravaniu uhlíkovej stopy. Inštalácia solárnych svetiel tak podporí a pozdvihne kvalitu ovzdušia vo vašom okolí.

Moderné solárne osvetlenie

Minimálne starosti s údržbou

Solárne svietidlá najviac potešia tých, ktorí si nechcú pridávať vrásky s ich inštaláciu a starostlivosťou o ne. Stačí ich umiestniť tam, kam ich potrebujete, a zapojenie máte za sebou. Nenapájajú sa na žiadne káble alebo zásuvky, fungujú sebestačne bez potreby iných energetických zdrojov, než toho solárneho. Až na príležitostnú údržbu, ktorú však stačí vykonať iba niekoľkokrát do roka, pre vás nebudú predstavovať žiadne starosti.

Praktické riešenie, nech ste kdekoľvek

Pravidelný zdroj svetla často potrebujete aj na miestach, na ktorých iba ťažko nájdete elektrickú prípojku. Dobrým príkladom sú chatové oblasti. Načo sa zapodievať inštaláciou káblov, či nosiť so sebou elektrocentrálu na napájanie svetiel? Solárne svietidlá vás od týchto a mnohých iných starostí odbremenia, a splnia svoj účel, kdekoľvek sa bez svetla nezaobídete.

Ešte estetickejšie prostredie

Solárne svietidlá sú svetelné zdroje, ktoré takisto šetria priestor. Vďaka tomu, že nevyžadujú napájanie prostredníctvom káblov, nemusíte ich naťahovaním kaziť dizajn vášho dvora. Bez káblov viac vynikne zeleň, kamene, kvety, ba dokonca samotné svietidlá. Ich samotný dizajn je dnes už rôznorodý. Môžete si tak vyberať zo širokej škály svietidiel, z ktorej si zaručene vyberiete tie, ktoré zapadnú do harmónie vášho vonkajšieho okolia.
Moderné solárne svietidlá

Bezpečné v každom počasí

Či prší, sneží, alebo fúka, s tým všetkým sa pri výrobe solárnych svietidiel ráta. Vďaka ich sebestačnosti a fungovaní bez akéhokoľvek napájania, sa nemusíte báť toho, že vonkajšie vplyvy spôsobia skrat nejakej prípojky, alebo inak ohrozia prostredie vášho pozemku. Bezpečnosť je prvoradá, a práve to je významným prínosom solárnych svietidiel.
Osvedčili sa v nejednom exteriéri, a aj ten váš sa práve vďaka solárnemu osvetleniu môže tešiť rozličným výhodám, ktoré so sebou prinášajú.


 
Marek - Odborný predajca
Marek
Odborný predajca

Marek má na starosti odborné poradenstvo pri výbere správnych svietidiel. Mareka môžete stretnúť na našej predajni, kde Vám rád pomôže s návrhom osvetlenia.

Prečítajte si tiež:

Prehľad vo farebných odtieňoch svietidiel

Druh osvetlenia pôsobí na náladu človeka, podnecuje uňho aktivitu alebo navodzuje pocit relaxácie. Preto je podstatné výber vhodného osvetlenia nezanedbať

Trendy vo výbere nástenných svietidiel

V čom spočíva čaro nástenných svietidiel a aké trendy sú aktuálne 'in'? Nechajte ich vyniknúť a vaša domácnosť zažiari.

Všetko pre praktické a bezpečné osvetlenie kúpeľne

Alfou a omegou pri výplni akejkoľvek časti interiéru je hlavne bezpečnosť, na ktorú treba dbať hlavne pri inštalácii svietidiel.
Prejsť na produkty