Návrat na zoznam blogov

Riešenia bežných problémov vonkajšieho osvetlenia

  • 15.6.2020
  • |
  • Dada - Produktový manažér
Vonkajšie osvetlenie - záhradné lampy

Na dome, na terase, v altánku alebo na záhrade. Vonkajšie osvetlenie vám vnesie svetlo presne tam, kde potrebujete. Stane sa vašou obľúbenou dekoráciou a zamilujete si jeho praktickú stránku. Aj vaši vonkajší pomocníci ale z času na čas zlyhajú. Potrebujú vymeniť žiarovku alebo ich potrápi počasie. Pozrite sa spolu s nami na to, aké problémy vás čakajú, keď máte vonkajšie osvetlenie.

Trojlístok problémov s vonkajším osvetlením

Odolné voči počasiu

Jedným z najväčších nepriateľov vonkajšieho osvetlenia je počasie. Neustále striedanie extrémnych horúčav s dažďom, snehom a ľadom znamená pre vaše osvetlenie veľkú záťaž. Predovšetkým na tento fakt je dôležité myslieť ešte pred kúpou samotného osvetlenia. Dobrou správou je, že nástenné svietidlá bývajú označené IP kódmi. Podľa nich dokážete určiť, aký stupeň ochrany má vaše svietidlo. Kým prvá číslica dvojciferného IP kódu (napr. IP65) určuje ochranu pred pevnými časticami, druhá číslica znamená ochranu pred tekutinami.

Výmena žiarovky

Výmena žiarovky je banalita, ktorú predsa zvládne každý. Alebo nie? Teraz dáme za pravdu tým, ktorí pokrútili hlavou a vedia, že rôzne typy vonkajšieho osvetlenia si vyžadujú odlišný postup. Napríklad s halogénovou žiarovkou by ste mali manipulovať iba v rukaviciach, aby ste minimalizovali riziko poruchovosti a neúmyselne neskrátili životnosť žiarovky.

Osvetlenie vonkajšieho schodiska - dekoratívne vonkajšie osvetlenie

Zdroj fotiek: Redogroup

Umiestnenie a pripojenie

Ako pri každej montáži osvetlenia, aj pri zapájaní vonkajšieho musíte dávať pozor najmä na bezpečnosť. V prípade, že sa neviete vzdať káblového osvetlenia, premyslite si, kadiaľ bude kábel viesť. Odporúča sa uložiť ho do zeme v hĺbke aspoň 60 – 80 cm, čím predídete zbytočným nehodám.

Vonkajšie osvetlenie do každej domácnosti

Priznajme si, našim radcom pri výbere vysnívaného osvetlenia je nielen praktická stránka nového pomocníka do domácnosti, ale najmä vkus. Od neho závisí, či dáte prednosť ultramodernému kúsku pred starou známou klasikou. Vyberte si typ vonkajšieho osvetlenia, ktoré zapadne aj do vašej domácnosti.

Nástenné vonkajšie osvetlenie

 Okrem toho, že vonkajšie svietidlo osvetlí zákutia vášho pozemku, bude nevšedným detailom, ktorý splynie so štýlom vášho domu. Na výber je ich neúrekom: od klasických guľatých, cez moderné väčšinou ladené do elegantnej bielej, sivej alebo čiernej, až po svietidlá s nádychom minulých dôb – lucerny. Pri kúpe takéhoto svietidla sa však nenechajte zlákať iba dizajnom, ale myslite najmä na to, či spĺňa aj bezpečnostné predpisy.

Závesné svietidlá

 Máte na záhrade altánok alebo prístrešok, v ktorom radi trávite čas so svojou rodinou a priateľmi? Práve pre vás budú vhodné závesné svietidlá. Navodia pokojnú atmosféru a vy si môžete užívať chvíľky pod večernou oblohou so svojimi najbližšími.

Senzorové outdoorové osvetlenie

Pred takýmto osvetlením neunikne nikto a nič. Svetlo sa rozsvieti pri každom pohybe a vy budete vedieť, kto alebo čo sa pohybuje po vašom chodníku alebo dvore. Bezpečnostné outdoorové osvetlenie si hneď zamilujete pre jeho tri skvelé vlastnosti: je spoľahlivé, vodeodolné  a navyše si ho môžete zaobstarať v bezdrôtovej verzii.

Solárne svietidlo

Odkedy sú solárne svietidlá na trhu, odvtedy patria k favoritom. Sú praktické, úsporné, dizajnové, cenovo dostupné, ľahko sa inštalujú a dlho vydržia. Zaujímavý doplnok je nevyhnutným pomocníkom pre všetkých, ktorí chcú osvetliť svoju záhradku a zároveň ju pozdvihnúť nápaditým doplnkom.

Vintage vonkajšie osvetlenie

Zdroj fotiek: Redogroup

Extra tip

Vonkajšie osvetlenie si vyberajte vždy v špecializovanej predajni alebo cez overený e-shop. V prípade svietidiel od osvedčených výrobcov sa môžete spoľahnúť na dlhú životnosť a vysokú kvalitu.

Dada - Produktový manažér
Dada
Produktový manažér

Dada má na starosti správu produktového portfólia nášho e-shopu a predajne, vyhľadáva a sleduje nové trendy v oblasti svietidiel a osvetlenia. Rada Vám poradí s výberom vhodného svietidla do vašej domácnosti alebo záhrady.

Prečítajte si tiež:

Prehľad vo farebných odtieňoch svietidiel

Druh osvetlenia pôsobí na náladu človeka, podnecuje uňho aktivitu alebo navodzuje pocit relaxácie. Preto je podstatné výber vhodného osvetlenia nezanedbať

7 dôvodov, prečo si zvoliť solárne svietidlá

Trend inštalácie solárnych svetiel stále akceleruje. Čo robí solárne svetlá také výnimočné a nezameniteľné? Čítajte ďalej a dozviete sa.

Trendy vo výbere nástenných svietidiel

V čom spočíva čaro nástenných svietidiel a aké trendy sú aktuálne 'in'? Nechajte ich vyniknúť a vaša domácnosť zažiari.

Všetko pre praktické a bezpečné osvetlenie kúpeľne

Alfou a omegou pri výplni akejkoľvek časti interiéru je hlavne bezpečnosť, na ktorú treba dbať hlavne pri inštalácii svietidiel.
Prejsť na produkty