Návrat na zoznam blogov

S týmito lampičkami sa Vaše deti tmy báť nebudú

  • 26.3.2019
  • |
  • Dada - Produktový manažér
Detské lampy

„Mami, ja sa bojím. Necháš mi zapnuté svetlo?“ Ruku na srdce, koľkokrát ste uprostred noci počuli toto zúfalé volanie z úst vašich detí? V noci sa detské izbičky menia na tmavé zákutia plné strašidelných predmetov a nečakaného nebezpečenstva. Istotu a pokojný spánok vie, našťastie, deťom vrátiť malé svetielko v tme. So správne zvoleným osvetlením detského kráľovstva sa už žiadny malý špunt nemusí v noci báť.

Detské dekoračné svietidlo - zajačikKeď na vás začne v noci volať ustráchané dieťa, pravdepodobne k nemu rýchlo pribehnete a rozsvietite hlavné svietidlo v detskej izbe. Na istý čas tým zaženiete malú nočnú paniku, avšak zažaté silné stropné svetlo počas celej noci nie je trvalým riešením – iba pokiaľ nemáte bohatého strýka alebo známeho na vysokom poste v elektrárňach.

Vhodné osvetlenie detskej izby je dôležité rovnako počas dňa – pri nekonečných hrách, pri písaní domácich úloh, ako aj v noci, keď sa do detských sníčkov vkradnú zlé nočné mory alebo keď svetlá pouličných lámp presvitajúce cez žalúzie vytvoria na stenách hrôzostrašne sa pohybujúce tiene. Vtedy je najväčším priateľom vystrašených tváričiek svetlo z detskej lampy.



 

Detské dekoračné svietidlo - vtáčikZáchrana na nočnom stolíku

Dieťa sa bude v noci menej báť, keď si samé rozsvieti lampu priamo z postele. Preto by mala byť v bezprostrednej blízkosti postele umiestnená aspoň jedna detská lampa, najlepšie priamo na nočnom stolíku, aby na ňu dieťa bez problémov dosiahlo. Ideálnou voľbou je lampa do detskej izby v podobe obľúbenej rozprávkovej postavičky. Dieťa bude mať pri sebe svetielko a kamaráta v jednom. Napríklad s usmiatym McQueenom alebo pestrofarebným kaktusom sa vaša ratolesť bude cítiť počas celej noci bezpečne.

 

 

Celonočné detské svietidlá

Detské dekoračné svietidlo - kaktusEšte väčšiu istotu vnesie do tmavej izby detské svietidlo upevnené na stene. Jeho rozmery väčšinou nie sú veľké, napriek tomu v noci jemne osvetlí celú miestnosť a cez deň splynie so zariadením – môže to byť napríklad dôvtipná detská lampa v podobe obláčika alebo lienky, ktorá v noci porazí strach z tmy a pri dennom svetle bude vyzerať ako roztomilá dekorácia.


Pri umiestňovaní svietidiel do bytu alebo do domu s malým dieťaťom nemôžete zabudnúť ani na nočné výpravy na WC. Dieťa sa zvykne v priebehu noci zobudiť a potrebuje si cestou na toaletu posvietiť. Užitočným nápadom je preto zadovážiť ratolesti malú prenosnú lampu alebo osvetliť minimálne jedným detským svietidlom aj priestor, v ktorom sa v noci bude pohybovať. S pomocou malého svetielka sa strach opäť premení na abstraktný pojem a vaša ratolesť bude môcť spokojne spávať.

 
Dada - Produktový manažér
Dada
Produktový manažér

Dada má na starosti správu produktového portfólia nášho e-shopu a predajne, vyhľadáva a sleduje nové trendy v oblasti svietidiel a osvetlenia. Rada Vám poradí s výberom vhodného svietidla do vašej domácnosti alebo záhrady.

Prečítajte si tiež:

Prehľad vo farebných odtieňoch svietidiel

Druh osvetlenia pôsobí na náladu človeka, podnecuje uňho aktivitu alebo navodzuje pocit relaxácie. Preto je podstatné výber vhodného osvetlenia nezanedbať

7 dôvodov, prečo si zvoliť solárne svietidlá

Trend inštalácie solárnych svetiel stále akceleruje. Čo robí solárne svetlá také výnimočné a nezameniteľné? Čítajte ďalej a dozviete sa.

Trendy vo výbere nástenných svietidiel

V čom spočíva čaro nástenných svietidiel a aké trendy sú aktuálne 'in'? Nechajte ich vyniknúť a vaša domácnosť zažiari.

Všetko pre praktické a bezpečné osvetlenie kúpeľne

Alfou a omegou pri výplni akejkoľvek časti interiéru je hlavne bezpečnosť, na ktorú treba dbať hlavne pri inštalácii svietidiel.
Prejsť na produkty