Návrat na zoznam blogov

Krištáľové lustre nie sú prežitok. Prekvapí vás ich moderný vzhľad

  • 12.6.2019
  • |
  • Marek - Odborný predajca
Krištáľové lustre

Možno práve staviate alebo prerábate, máte už skoro všetko hotové, no chýba vám tá povestná “čerešnička na torte“, ktorá by celý priestor ozvláštnila, a bez ktorej by to nebolo ono. Prípadne len túžite po niečom, čo by prinieslo do vášho domova závan jedinečnosti. Moderné krištáľové lustre sú určite odpoveďou na otázku, ako zmeniť nudnú a fádnu miestnosť na štýlový priestor, ktorý vo vás zanechá dojem. Tieto svietidlá sú klenotom, ktorý si svojou krásou podmania a očaria každého, kto ma rád výnimočnosť a komu nechýba odvaha vyskúšať niečo tradično-netradičné.

Svietidlo AZZARDO Bari 1 - AZ2104

Krištáľ, ako ho nepoznáte

Možno si myslíte, že krištáľové lustre sú prežitok, ktorý si pamätajú ešte naši starí rodičia a hodia sa nanajvýš do zámku. Opak je však pravdou! Tieto luxusné svietidlá prežívajú doslova renesanciu. Nečudovali by sme sa, ak by ste ich už videli u kamarátky, v novej kaviarni vo vašom meste alebo v hotelovej hale, kde ste trávili dovolenku. Nájsť ich môžete skutočne všade. Hoci ide zakaždým o výrazný kúsok, vyznačuje sa aj svojou prispôsobivosťou a všestrannosťou. Moderné krištáľové lustre prichádzajú v rôznych dizajnoch, aby zapadli do formálnych priestorov, ale aj do vašej obývačky.







 

Formálne aj útulné

AZZARDO BUZZ pendant - AZ1646To, či bude vaše krištáľové svietidlo pôsobiť honosne, formálne alebo skôr osviežujúco či útulne, závisí samozrejme od zvoleného dizajnu, ale aj od miestnosti, do ktorej lampu umiestnite.

Krištáľové lustre pôsobia menej formálne v hale domu, v spálni ako stolná lampa či v jedálni nad kuchynským stolom. Dominantne zase pôsobia v obývacej izbe, kde sa stretávate s rodinou či s priateľmi. Viac formálnosti krištáľové lustre nadobúdajú v hotelovej hale, v kaviarni, v reštaurácii alebo v salóne krásy.

Či už sa rozhodnete umiestniť krištáľový luster tam či onam, je potrebné myslieť hlavne na to, že sa hodí najmä do veľkých miestností, prípadne do priestoru s vysokým stropom. Presne tam nebude pôsobiť ťažkým dojmom a splní si svoju úlohu – rozžiari miestnosť svojím nenapodobiteľným čarom.



 

IDEAL LUX Gocce SB5

Luxus, ktorý si môžete dovoliť

V dnešnej dobe máte na výber zo skutočne širokej ponuky krištáľových lustrov. Vyberú si aj klasici, aj fanúšikovia moderného dizajnu. Prekvapí vás rozmanitosť tvarov, farieb a variánt. Moderné krištáľové lustre si môžete zadovážiť v krásnej čírej (chrómovej) farbe, obľúbená je aj zlatá farba, no ak túžite po skutočnej extravagancii, čierny krištáľ je pre vás to pravé! Okrem typického závesného svietidla, ktoré sa nám vybaví hneď, ako sa spomenie krištáľ, sú dostupné aj stropné, nástenné, stojanové alebo stolové svietidlá, ktoré vo vašom interiéri budú vskutku neprehliadnuteľným doplnkom. Krištáľové svietidlá sa pritom pohybujú v rôznych cenových kategóriách a vôbec nie sú také nedostupné, ako sa na prvý pohľad môže zdať.




 

Aby vždy žiarili

LUXERA STRATOSS STEELO krištáľových lustroch panuje viacero mýtov, napríklad že sú to iba drahé lapače prachov. Samotný krištáľ však v sebe neudržiava toľko nečistôt ako iné materiály a jeho občasné očistenie vás nebude stáť veľa práce. Postačí vám rebrík či stolička (ak ide o stropný luster), handrička, voda a čistiace prostriedky. Popri tejto práci nezabudnite skontrolovať aj žiarovku.

Ešte stále sa pýtate prečo si vybrať tento klenot? Možno aj preto, lebo už v 17. storočí francúzsky kráľ Ľudovít XIV. videl potenciál v krištáľových lustroch a lampách, ktoré inštaloval do svojho paláca vo Versailles. Ako na zámku sa môžete cítiť aj u vás doma, veríme, že vás naša ponuka krištáľových lustrov presvedčí.

Marek - Odborný predajca
Marek
Odborný predajca

Marek má na starosti odborné poradenstvo pri výbere správnych svietidiel. Mareka môžete stretnúť na našej predajni, kde Vám rád pomôže s návrhom osvetlenia.

Prečítajte si tiež:

Prehľad vo farebných odtieňoch svietidiel

Druh osvetlenia pôsobí na náladu človeka, podnecuje uňho aktivitu alebo navodzuje pocit relaxácie. Preto je podstatné výber vhodného osvetlenia nezanedbať

7 dôvodov, prečo si zvoliť solárne svietidlá

Trend inštalácie solárnych svetiel stále akceleruje. Čo robí solárne svetlá také výnimočné a nezameniteľné? Čítajte ďalej a dozviete sa.

Trendy vo výbere nástenných svietidiel

V čom spočíva čaro nástenných svietidiel a aké trendy sú aktuálne 'in'? Nechajte ich vyniknúť a vaša domácnosť zažiari.

Všetko pre praktické a bezpečné osvetlenie kúpeľne

Alfou a omegou pri výplni akejkoľvek časti interiéru je hlavne bezpečnosť, na ktorú treba dbať hlavne pri inštalácii svietidiel.
Prejsť na produkty